GLT Jos Palaria

Ce este GLT ,,Jos Palaria? 

GLT Jos Palaria este un grup informal de tineri care se implica in oferirea de alternative pentru copii si tineri de petrecere a timpului liber. Activitatile grupului au la baza jocuri educative care aduc un in atentia parintilor un nou mod de a-si educa copii prin activitati extracurriculare.

La baza crearii grupului din Bucuresti au stat voluntari cu experienta de minim 2-3 ani in cadrul AGLT, precum si experienta din GLT-urile locale. Fata de celelalte GLT-uri din tara, grupul din Bucuresti s-a implicat alaturi de alte ONG-uri in realizarea de activitati si de promovare a voluntariatului.

GLT Jos Palaria este recunoscut ca parte a AGLT si activitatile sunt in concordanta cu statutul organizatiei.

Activitatile vizeaza in special tinerii (16-28 ani) care au posibilitatea sa activeze ca voluntari in cadrul grupului si care se implica in mod activ in realizarea si coodonarea de actiuni de voluntariat. In modul acesta ei isi insusesc un pachet de valori si cunostiinte practice si teoretice ce ii ajuta pe viitor la crearea unei societati bazate pe valori. Dintre cele mai importante valori pe care si le insusesc se numara: implicarea, increderea, sinceritatea, dar nu numai si au posibilitatea sa exerseze abilitati sociale pe care nu le pot insusi doar pe bancile scolii.

 

Ce este AGLT?  

        Creată în cadrul unui proiect de colaborare flamando- român, Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret (AGLT) funcţionează ca organizaţie umbrelă ce reuneşte peste 50 de Grupuri Locale de Tineret raspândite pe teritoriul întregii ţări, atât în mediul rural cât ţi urban.

        De buna funcţionare a Asociaţiei Grupurilor Locale de Tineret (AGLT) se ocupă atât Consiliul de Administraţie, Secretariatul National (Celula Pedagogică), cât si Centrele de Informare. AGLT sprijină logistic şi pedagogic-metodologic acţiunea locală, organizează cursuri de formare, întâlniri regionale şi naţionale, zile de acţiune comună, zile de contact, produce şi distribuie informaţie (cum ar fi revista Drum în Lucru ).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: